Bij Spa Marsana kunt u in optimale privacy van sauna en wellness genieten.

Ontdek de sauna in de zomer!

In de zomer naar de sauna? Verfrissender dan je misschien denkt!
In de zomer denk je wellicht niet meteen aan de sauna voor een dagje uit. Misschien omdat je de vele voordelen (nog) niet kent. Lees verder en laat je verrassen.

• Na een saunabezoek kun je beter tegen de hitte
Warmte is een relatief begrip. Als je na een saunarondje uit een cabine van 90° stapt, lijkt de buitentemperatuur ineens een stuk minder warm.
Let er wel op dat je op warme dagen wat korter in de sauna blijft dan bijv. in de winter en dat je je extra goed afkoelt.
De Nederlandse zomers gaan nogal eens gepaard met benauwd weer waardoor je kleren aan je lijf plakken. Transpireren met je kleren aan is niet fijn! Wat wel heel fijn is als het zo benauwd is: zonder kleren in de sauna je huid volop te laten ademen. Het voelt heel verfrissend om eerst op te warmen en daarna je verhitte lichaam weer af te koelen. Hoe vaker je naar de sauna gaat hoe beter je tegen warmte kunt. Je traint als het ware je lichaam om zichzelf te koelen.

• In de sauna kun je goed afkoelen
Bij sauna denk je meestal aan hitte en opwarmen. Maar je kunt er even zo goed afkoelen onder de neveldouche, koude douche of stortemmer.

• Je vergroot je weerstand 
Een zomerverkoudheid of zomergriep ligt vaak op de loer als het even een paar dagen frisser wordt of als je vaak of lang in een ruimte bent met airconditioning of als je terugkomt van vakantie uit een warm land. Wie frequent naar de sauna gaat hardt het immuunsysteem en zal absoluut minder last hebben van verkoudheid.

• Je reinigt je huid
In de zomermaanden smeer je vaak volop met oliën en crèmes om je huid te beschermen. Hierdoor kunnen je poriën dicht slibben. Een saunabad draagt bij aan de zuivering van de poriën, het resultaat is een schonere en gezondere huid die er mooier uitziet. En wat natuurlijk ook mooi meegenomen is, je kunt zonnebaden en in alle privacy streeploos bruin worden in de tuin.

DSC07185

• Bij Spa Marsana, privé sauna, is het altijd lekker rustig
In de zomer gaan velen tegelijk (files!) op vakantie in binnen- of buitenland. Ook ontstaan er bij de eerste mooi-weer-berichten lange, bijna niet doorheen te komen files naar het strand, evenementen enz. Als je eenmaal op de plaats van bestemming bent is rust en ontspanning vaak ver te zoeken. Als je wilt ontsnappen aan files of drukte is een dagje sauna ideaal. Hier kun je heerlijk ontspannen, genieten en tot rust komen. Geen stress maar pure wellness.

• Volgens de kalender is het “zomer”  ……..
Helaas heeft een zomerdag in Nederland vaak veel weg van een kille, doorsnee herfstdag. Wat is er dan fijner dan je heerlijk op te warmen in de sauna en je eigen zomerbeleving te creëren?

Heb je zin gekregen in een zomers saunabezoek?
Kom naar Spa Marsana en ervaar dat een saunabezoek in de zomer een heel andere belevenis is dan in de winter en ontdek zelf dat naar de sauna gaan in alle seizoenen een ontspannende en gezonde ervaring is.

Reserveer je zomers verwenmoment via het contactformulier/e-mail of bel even.

Meer weetjes over sauna? Let op onze blogs of kijk op saunagids.nl

Reageer

*